Spenótot nyersen megdaráljuk a tejben áztatott, kinyomott zsemlékkel együtt. Lisztb?l és vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, hozzáadunk petrezselyemzöldet, bo
Zöldpaprikát süt?ben addig sütjük, míg a héja meg nem hólyagzott. Lehúzzuk a héját, de a paprikát egyben hagyjuk. Tálra helyezzük.
3 el. olívaolajat elkeverünk 1 kanál
Kenyérszeleteket olajban kisütjük. Cukorból a vízzel szirupot f?zünk, és a kisült kenyérszeleteket a meleg szirupba mártjuk, majd megszórjuk fahéjjal.
Hámozott hagymát egészben hagyva 10 percre föv? sós vízbe tesszük. Tetejét levágjuk, kiskanállal kivájjuk, a szétszedett részt apróra vágjuk. Forró olajban a rizst, darál
Paprikát süt?ben átsütjük, b?rüket lehúzzuk, magját kiszedjük. Túrót összekeverjük 2 tojással, petrezselyemzölddel és a paprikába töltjük. Ezeket lisztbe, tojásba mártjuk
Mellet sózzuk, borsozzuk. Darált húst összekeverjük a reszelt hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, finomra vágott petrezselyemmel, kaporral és f?sze
Túrót egész tojással, olvasztott vajjal, liszttel és reszelt citromhéjjal, kis sóval összedolgozzuk. Pogácsákat formálunk bel?le, beleforgatjuk tojásba és morzsába, majd
Hámozott és gyalult uborkát megsózzuk, állni hagyjuk. Kaporral elkeverjük a joghurtot, és a kinyomkodott uborkával összekeverjük.
Hidegen fogyasztjuk.
Ugrás a lap tetejére >>