Spenótot nyersen megdaráljuk a tejben áztatott, kinyomott zsemlékkel együtt. Lisztből és vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, hozzáadunk petrezselyemzöldet, bo
Zöldpaprikát sütőben addig sütjük, míg a héja meg nem hólyagzott. Lehúzzuk a héját, de a paprikát egyben hagyjuk. Tálra helyezzük.
3 el. olívaolajat elkeverünk 1 kanál
Kenyérszeleteket olajban kisütjük. Cukorból a vízzel szirupot főzünk, és a kisült kenyérszeleteket a meleg szirupba mártjuk, majd megszórjuk fahéjjal.
Hámozott hagymát egészben hagyva 10 percre fövő sós vízbe tesszük. Tetejét levágjuk, kiskanállal kivájjuk, a szétszedett részt apróra vágjuk. Forró olajban a rizst, darál
Paprikát sütőben átsütjük, bőrüket lehúzzuk, magját kiszedjük. Túrót összekeverjük 2 tojással, petrezselyemzölddel és a paprikába töltjük. Ezeket lisztbe, tojásba mártjuk
Mellet sózzuk, borsozzuk. Darált húst összekeverjük a reszelt hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, finomra vágott petrezselyemmel, kaporral és fűsze
Túrót egész tojással, olvasztott vajjal, liszttel és reszelt citromhéjjal, kis sóval összedolgozzuk. Pogácsákat formálunk belőle, beleforgatjuk tojásba és morzsába, majd
Hámozott és gyalult uborkát megsózzuk, állni hagyjuk. Kaporral elkeverjük a joghurtot, és a kinyomkodott uborkával összekeverjük.
Hidegen fogyasztjuk.
Ugrás a lap tetejére >>