Paprikát kivájjuk, belsejét megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, majd sós vízben 5 percig főzzük. Kukoricát 30 vajban átforrósítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, í
Hámozott, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, összekeverjük a morzsával, fűszerekkel és az olajjal. Állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle, és
Átmosott rizst, sós, borsos vízben megfőzzük. Üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát, paradicsompaprikát, és a csíkokra vágott,
Vékony szeletekre vágott burgonyát olajban kisütjük. Megpirítjuk a karikára vágott hagymát, hozzáöntjük a paradicsompürét, felengedjük borral, hozzákeverjük a zsemlemorzs
Mézet a cukorral addig főzzük, míg szálasodni nem kezd. Habbá verjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a mézet, cukros masszát, végül a darált diót és a mogyorót. Két ostyal
Olajbogyót összevágjuk, villával összenyomkodjuk. Citromlével, olajjal péppé keverjük. Pirított kenyérszeleten, előételként fogyasztjuk.
Combot vékony szeletekre vágjuk, és borssal elkevert lisztbe mártva kevés zsírban kisütjük. Maradék zsírba beleszórunk egy kanál borsos lisztet, hozzáadjuk a vízzel felen
Tegyük a padlizsánt negyed órára sütőbe, majd hámozzuk meg, vágjuk ujjnyi darabokra, sózzuk meg, és öntözzük meg citromlével.
10 perc múlva mártsuk vízbe, süssük meg va
Ugrás a lap tetejére >>