A zöldségeket megtisztítjuk, majd a
hagymát, a répát és a paszternákot felaprítjuk. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Az
olívaolajon a
hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a többi zöldséget is. Fedőt teszünk rá és takarékon 5 percig főzzük. Ezután felengedjük a zöldséglevessel, felfőzzük és takarékon egy fél óráig pároljuk. Közben
sóval és
borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ha meghűlt összeturmixoljuk, felhevítjük és rálocsoljuk a
citrom levét.
A díszítés elkészítése. Az
olívaolajon megfuttatjuk a zúzott
fokhagymát, a feldarabolt
chilit, a fűszereket és a
köményt, majd így 2 percig sütjük. Tálaláskor ezt kanalazzuk a levesre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>