A csicseribor
sót hideg
vízben kell áztatni egy éjszakát. Majd egy
vízzel telt lábasba tegyük, amit forraljunk fel, és lassú tűzön főzzük kb. 1 órán keresztül addig, amíg megfő a csicseribor
só. Ezután szűrjük le, majd tegyük félre. 200°C-on melegítsük elő a sütőt. A
paradicsomokat vágjuk ketté, és helyezzük egy tepsibe. A
fokhagymát is tegyük bele ebbe a tepsibe, miután levágtuk a felső részét. Olívaolajat csepegtessünk rá,
sózzuk meg, majd szárított
oreganoval szórjuk meg, és ezt hagyjuk sülni a sütőben fél óráig. 5 gerezd már meghámozott
fokhagymát és a
paradicsomot addig turmixoljuk a robotgépben, amíg pürés állaga nem lesz. Az olaj felét melegítsük fel, amiben 3 percig pároljuk a póré
hagymát. Ezután hozzáadhatjuk a húsleves alapot, amit forraljunk fel, és utána vegyük gyengébb fokozatra a tűzhelyet. A
paradicsomos keveréket tegyük bele a lábasba, majd a sűrített
paradicsomot és a csicseribor
sót is.
sózzuk, illetve
borsozzuk meg ezeket, aztán melegítsük át az egészet. Friss
oregano leveleket szórjunk rá tálalás előtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>