» 1 l zöldségalaplé » 400 g fagyasztott barna lencse » 300 g kis kockára vágott édesburgonya » 2 kis kockára vágott burgonya » 2 vékony szeletekre vágott zellerszár » 1 kis kockára vágott sárgarépa » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál bazsalikompesto » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a fokhagymát pároljuk puhára az olajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a burgonyát, az édesburgonyát, a lencsét, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, fedjük le és alacsony hőfokon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük bele a pestót és főzzük még 2 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd merjük levesestálba és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom