» 1 nagy fej fehér hagyma » 2 gerezd fokhagyma » 250 g póréhagyma » 1,5 l csirke- vagy zöldségalaplé » 125 g szárazbab » 1 zsályaág » 1 babérlevél » 250 g mangetout vagy cukorborsóhéj » 1 csok. mentalevél » só és bors » A díszítéshez: » 1 ek. túró » 2 ek. fekete vagy piros kaviár
A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd jól átöblítjük.
A felaprított hagymát és póréhagymát, valamint a zúzott fokhagymát egy kis levesben megpároljuk, majd felöntjük a többi alaplével Felfőzzük, belerakjuk a babot, a fűszereket és 10 percig pároljuk. Ezután lefedve előmelegített sütőbe tesszük egy háromnegyed órára. Ezután visszarakjuk a tűzhelyre, hozzáadjuk a mangetout-t vagy a borsóhéját és a mentát. Botmixerrel jól összekeverjük, szitán átpréseljük, sóval és borssal fűszerezzük. Tálaláskor túróval és kaviárral a tetején kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom