» 500 ml csirke- vagy zöldségalaplé » 250 g mirelit spenót » 500 ml kókusztej » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál thai zöld curry vagy enyhén csípős currykrém » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » pappadam (indiai lepény) a tálaláshoz
A hagymát és a fokhagymát pároljuk 3 perc alatt puhára az olajon. Adjuk hozzá a currykrémet és még 1 percig keverjük. Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a spenótot. Forraljuk fel. Öntsük bele a kókusztejet is. fedjük le és alacsony hőfokon, időnként megkevergetve főzzük 5 percig. Amikor kész a robotgépben keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk, majd merjük levesestálba és kínáljuk mellé pappadamot.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom