A 3 cm-es kockákra vágott
csirkemellfilét beleforgatjuk a felvert
tojásba, amit előzőleg összekevertünk az étkezési keményítővel és a sambal manissal. Ezután előkészítjük a többi hozzávalót: a
szójababcsírát és a bambuszcsíkokat lecsöpögtetjük, a
paprikát felkockázzuk, akárcsak a
fokhagymát és a
gyömbért, az új
hagymát pedig vékonyra karikázzuk. 3 perc alatt forró olajban megsütjük a húskockákat, ezután kiszedjük a wokból. Ezt követően átsütjük a
paprikát, a
fokhagymát és a
gyömbért, hozzátesszük a
szójababcsírát és a bambuszcsíkokat, ezután már csak kevés ideig fogjuk párolni. Végezetül mindezt felfőzzük a levessel,
rizsborral és a
szójaszósszal. Tálaláskor egymás mellé kerülnek a húskockák és a szószos zöldségkeverék.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>