Francia hagymaleves receptHány személyre: 4
» 1 csomag füstölt scamorza,
» 1,5 dl
tejszín,
» fél csomag szeletelt kenyér,
Elsőként a kenyérkockákat félbe vágom, majd egy száraz serpenyőbe helyezem őket. Amíg a kenyér pirul, 1 fej vörös
hagymát keskeny szeletekre vágok. Közben a piruló kenyérszeleteket folyamatosan fordítgatom hogy a másik oldala is aranybarnára süljön. Egy mély lábosba 2 teáskanál kristálycukrot szórok, öntök rá 1-2 evőkanálnyi olajat és kevergetve aranyszínűre karamellizálom a cukrot. Ha kész, rádobom a
hagymát, egy kicsit meg
sózom, és puhára párolom. Mikor már elég puha, teszek hozzá 2 teáskanál
mustárt, fél kávéskanálnyi
borsot. Az egészet összekeverem, és teszek rá
tejszínt. Néhány kavarás, majd a levest feltöltöm kb. 1 – 1,5 dl
vízzel és hagyom felforrni. Amíg a leves forr, lereszelem a füstölt
sajtot, rápakolom a pirítósok te
tejére és sütőbe téve 2-3 perc alatt aranybarnára sütöm a
sajtos pirítósokat. Mikorra a kenyér elkészül, a leves is felforr. Fogom a forró levest és a turmixgépbe töltöm, ütök hozzá még 1
tojássárgáját, így 1-2 perc pépesítés után már kész is a sűrű, habos, krémes
hagymaleves.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>