» 2 kacsamellfilé » 1 tk. kínai ötfűszer-keverék » 1,2 l marhahúsalaplé » 1 ek. gránátalma-koncentrátum » 250 g gesztenyegomba, vékonyra szeletelve » 4 nagy szem szilva » 2 újhagyma finomra szeletelve » 50 g vadrizs » só és bors » A díszítéshez: » vékony csíkokra vágott uborka » néhány csepp szezámolaj
A vadrizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük.
A kacsát beirdaljuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A húslevest és a gránátalma-koncentrátumot felfőzzük, néhány percig forraljuk, takarékra vesszük és belerakjuk a szilvát, a gombát, az újhagymát és a főtt vadrizst. Pár percig pároljuk, sóval és borssal fűszerezzük.
Felvágjuk a kacsát, elosztjuk a tányérok aljára és rámerjük a levest a sűrűjével együtt. Vékonyra szelt uborkával dekoráljuk, szezámolajat kínálunk még hozzá.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom