» 625 ml csirkealaplé » 200 g főtt csirkehús » 625 ml tejes kukorica konzerv » 1 tojás » 2 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál hideg víz » 1 evőkanál világos szójaszósz » 2 teáskanál finomra reszelt gyömbér » 2 teáskanál kukoricakeményítő » 2 teáskanál mogyoróolaj
A fokhagymát és a gyömbért pároljuk meg az olajon 1 percig. Öntsük fel az alaplével és keverjük bele a kukoricát. Adjuk hozzá a csirkedarabokat és a szójaszószt. Forraljuk fel. Közepes hőfokon 5 percig főzzük. Keverjük simára a keményítőt és a vizet, majd öntsük bele a levesbe és keverjük addig, amíg besűrűsödik. Öntsük bele folyamatos kevergetés mellet a tojást és főzzük még 1 percig. Szedjük ki levesestányérba és hagymakarikákkal díszítve tálaljuk.
Elkészítés idő 18 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom