A
burgonyát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd egy lábosba tesszük, és hozzáöntünk fél liter vizet. Sóval,
borssal ízesítjük. A vörös
hagymát megtisztítjuk, elnegyedeljük, a
krumplihoz adjuk, és addig főzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor lehűtjük kicsit, és az egészet leturmixoljuk. A pépet a lábosba visszaöntjük a
tejföllel és a
paradicsomlével együtt, majd beletesszük a
zöldfűszerek felét is. Így még kb. öt percig főzzük. Eközben a cérnametéltet is megfőzzük, tálakba tesszük, a
zöldfűszerek másik felét rászórjuk, végül rámerjük a levest, a kis
paradicsomokkal díszítjük, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>