A sárgarépát megtisztítjuk, majd egyforma szeletekre felvágjuk. Ezután egy lábosba tesszük, és felöntjük vegetás vízzel. Amikor teljesen megfőtt, halmokat
A megtisztított, felaprított spárgát, karottát, kelvirágot valamint a borsót fedő alatt pároljuk, kevés vizet hozzáöntve időnként, mikor már majdnem megpu
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, majd egy jénai aljára tesszük. A tejet egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a megolvasztott vajat, az összepr
Zöldborsót lábasba tesszük, leöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük. Levesszük a fedőt, hogy a tejes mártás sűrűsödjön, majd hozzáad
Húslevest felforraljuk, beledobjuk a borsót, finomra vágott petrezselymet, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejet valamint a
A kelkáposztát főzzük meg köménymagos, sós vízben, majd csepegtessük le, és vágjuk negyedekre. Rétegezzük tűzálló tálba, és minden réteget locsoljunk m
A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk karikára. Sózzuk, borsozzuk. majd terítsük tepsibe. Szórjuk meg zsemlemorzsával, és locsoljuk meg tejföllel. Fedjük le,
A csicsókát pucoljuk meg, vágjuk vastagabb karikákra, majd sós vízeben negyed óra alatt pároljuk meg.
Az összevágott hagymát a vajon üvegere pároljuk, majd
Ugrás a lap tetejére >>