Túrót, ömlesztett sajtot összekeverjük a fölszeletelt uborkával, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és metélőhagymá
A főtt, forró orzót az uborkával, az olívabogyóval, és a fetával összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát és a kaprot összekeverjük, sóz
Az uborkát legyaluljuk, lesózzuk, levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felszeletelt paprikát, leöntjük az ecettel, tejföllel, megcukrozzuk,
Egy serpenyőbe tesszük a meghámozott kis krumplikat, majd felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk. Lefedve felforraljuk, majd addig főzzük, amíg teljesen megpuhu
A vadrizst alaposan leöblítjük, majd háromszoros mennyiségű vízben, kevés olajjal 40 percig főzzük. Végül sózzuk.
Önálló ételként, rizssalátaként, va
A burgonyát felkockázzuk, majd megpároljuk. A petrezselymet felaprítjuk, majd vajon kicsit megpároljuk, és a burgonyához keverjük.
A borsót vajon, fedő alatt pároljuk, kevés vizet hozzáöntve időnként, mikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és még egy kis vajat, sót
A petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, és felhevített vajba tesszük, hozzákeverjük a karottát, sóval és cukorral ízesítjük, és kevés vizet hozzáadva
Ugrás a lap tetejére >>