» 500 g darált marhahús » 250 g basmati rizs » 90 g fenyőmag » 90 ml joghurt » 1 finomra vágott hagyma » 2 evőkanál finomra vágott oregánó » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Süssük meg az olajon a hagymát, a darált húst és a fenyőmagot magas hőfokon 4 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst és öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, majd takarjuk le, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a rizs magába szívja sz összes folyadékot. Tegyük hozzá az oregánót, sózzuk, borsozzuk. Egy kanálnyi joghurttal, forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 21-24 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom