Els? lépésként kivágjuk az
articsóka torzsáját. A küls? leveleit eldobhatjuk és csak a bels? fehér leveleket használjuk fel. Facsarjuk rájuk a
citrom levét, hogy ne barnuljanak meg és tegyük fel f?ni. Közben a finomra vágott vörös
hagymát megfonnyasztjuk, adjuk hozzá a
fokhagymát és a petrezselymet. Közben hozzáadjuk a
lisztet és folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Mikor halványan megpirult, hozzáadjuk az
articsókát,
vízzel felengedjük, hozzáöntjük a bort és felforraljuk. Közben párszor átforgatjuk. Takaréklángon egy órát f?zzük. Sóval ízesítjük. Mikor megpuhult az
articsóka és a leve bes?r?södött, már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>