Első lépésként kivágjuk az 
articsóka torzsáját. A külső leveleit eldobhatjuk és csak a belső fehér leveleket használjuk fel. Facsarjuk rájuk a 
citrom levét, hogy ne barnuljanak meg és tegyük fel főni. Közben a finomra vágott vörös
hagymát megfonnyasztjuk, adjuk hozzá a 
fokhagymát és a petrezselymet. Közben hozzáadjuk a 
lisztet és folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Mikor halványan megpirult, hozzáadjuk az 
articsókát, 
vízzel felengedjük, hozzáöntjük a bort és felforraljuk. Közben párszor átforgatjuk. Takaréklángon egy órát főzzük. Sóval ízesítjük. Mikor megpuhult az 
articsóka és a leve besűrűsödött, már tálalhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>