» Pác: » 2 ek. Martini » 2 ek. olívaolaj » 1 ek. az olajbogyókonzerv levéből » 1 biocitrom reszelt héja » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 4 marhasteak, 3 cm vastagon » 8 paprikakrémmel töltött zöld olajbogyó » fél tk. durva szemű tengeri só » fél tk. frissen őrölt fekete bors » 50 g kékpenészes sajt » 4 fogpiszkáló
A pác hozzávalóit keverjük össze. Tegyük a steakot műanyag zacskóba, és öntsük bele a pácot. Nyomjuk ki a levegőt, és zárjuk le. Többször fordítsuk meg. Tegyük egy tálba, és tegyük 1-2 órára hűtőbe. A fogpiszkálókra 2-2 olajbogyót tűzzünk rá. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Vegyük ki a steakot a zacskóból, csepegtessük le, és pihentessük 20-30 percig, majd fűszerezzük be sóval, és borssal.
Zárt grillsütőben grillezzük a húst 8-10 percig, fordítsuk meg közben. A kész steakot pihentessük 3-5 percig. A kéksajtot morzsoljuk a steakre, és tegyük rá a fogpiszkálóra szúrt olajbogyót.
Elkészítési idő: 18-20 perc, plusz a pácolási idő.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom