Sült kolbász pikáns paprikás-hagymás zöldségkeverékkel receptHány személyre: 5 személyre
» 1 nagy piros
paprika» 1 nagy sárga
paprika» 1 közepes jalapeno
paprika» 1 közepes lila
hagyma, meghámozva
» 4 ek.
vaj» 1 tk. édes
köménymag
» fél tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 250 ml világos sör
» 2 ek. csípős
mustár» 5 friss, sütni való sertéskolbász durvára darált
» töltelékkel
» 5 nagy hot dog kifli
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben.
A
paprikát megmossuk meg, a csilit magozzuk ki. A
paprikát vágjuk csíkokra. A csilit aprítsuk finomra. A
hagymát vágjuk szeletekre. Alumíniumtálcában olvasszuk meg a
vajat, adjuk hozzá a
paprikát, a csilit, a
hagymát, az édes
köménymagot, a
sót és a
borsot, majd keverjük össze. Zárt fedél mellett pároljuk a zöldségeket 10-15 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak adjuk hozzá a sört és a
mustárt, majd keverjük össze, és tartsuk melegen.
A kolbászokat süssük meg, majd tegyük a tálcában lévő zöldségekhez, és takarjuk be a
paprikával és a
hagymával. Pároljuk az egészet még 15 percig, ha szükséges adjunk még hozzá sört. Tegyük a kolbászokat a kiflikbe, és kanalazzuk rá a zöldséges keveréket.
Elkészítési idő: 45-55 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>