A megtisztított húst kenjük be
mustárral és hintsük meg
sóval, valamint
paprikával, majd fél napig hagyjuk pácolódni.
A maradék csontokat öntsük fel másfél liter
vízzel. Ha felf?tt adjuk hozzá a feldarabolt répát, egy
hagymát, amelybe nyomjunk egy
szegf?szeget és a f?szernövényt. Helyezzünk rá fed?t és takarékon pároljuk 2 órán át. Sz?rjük le, a bárányt pedig pirítsuk meg a felhevített
vajon, majd rakjuk egy t?zálló tálba.
A hús zaftjában futtassuk meg az összevágott
hagymát, öntsük fel a lesz?rt alaplével és ha felf?tt locsoljuk a hús köré. El?melegített süt?ben 1,5 órán át süssük. Ezután a zaftot dolgozzuk össze a keményít?vel és a borral, néhány percig rotyogtassuk, majd kanalazzuk a felszeletelt bárányra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>