A megtisztított húst kenjük be
mustárral és hintsük meg
sóval, valamint
paprikával, majd fél napig hagyjuk pácolódni.
A maradék csontokat öntsük fel másfél liter
vízzel. Ha felfőtt adjuk hozzá a feldarabolt répát, egy
hagymát, amelybe nyomjunk egy
szegfűszeget és a fűszernövényt. Helyezzünk rá fedőt és takarékon pároljuk 2 órán át. Szűrjük le, a bárányt pedig pirítsuk meg a felhevített
vajon, majd rakjuk egy tűzálló tálba.
A hús zaftjában futtassuk meg az összevágott
hagymát, öntsük fel a leszűrt alaplével és ha felfőtt locsoljuk a hús köré. Előmelegített sütőben 1,5 órán át süssük. Ezután a zaftot dolgozzuk össze a keményítővel és a borral, néhány percig rotyogtassuk, majd kanalazzuk a felszeletelt bárányra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>