Elkészítési id?: kb 40 perc
Energiatartalom: 144 kcal/605 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy lábosba öntsük bele a vizet, a
fehérbort és rakjuk bele a fehér
borsot, és másfél teáskanálnyi
sót. Ezt keverjük össze, majd felforralás után 10 percig f?zzük. Egyik másik lábosba helyezzük el a filét, és a boros levet sz?rjük át, majd a sz?rt levet ráönthetjük a filére. Így f?zzük a
t?kehalat 7-8 percig.
Egy tálban halmozzuk fel a felaprózott f?szernövényeket, adjuk hozzá az
ecetet, a
mustárt és a cukrot, majd ezt mind alaposan keverjük össze. Kevergetés közben lassan adagoljuk hozzá az olajat, és jó alaposan keverjük át az egészet. F?szerezzük meg
sóval és
borssal.
A korábban elkészített
t?kehalfilét a mártással tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>