Tőkehal mustáros szósszal receptHány személyre: 4 személyre
					» A szószhoz:
» 600 g főző
tejszín
» 400 ml halleves- vagy tyúkhúslevesalap
» 80 g 
vaj» 4-8 ek jó minőségű 
mustár» A halhoz:
» 1/2 kg 
tőkehal (a halárussal filéztessük ki, de a bőre maradjon rajta)
» 1 adagnyi leveszöldség
» 
só, 
babérlevél» 4 db 
borókabogyó» 4 vékony szelet 
citrom a tálaláshoz
» olaj a főzőedény bekenéséhez				
 
				
					A szósz elkészítéséhez forraljuk fel a 
vajat, a levesalapot, és a 
tejszínt egy nagyobb edényben, s főzés közben kevergessük állandóan egy habverővel. Ha a szósz már félig besűrűsödött, akkor adjuk hozzá a 
mustárt, ezután tegyük félre és ne főzzük tovább, mert akkor keserű lesz az íze. Most tisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a halfőzőedény kosárbetétjét olajozzuk ki. Beleöntünk annyi vizet, hogy a betétet még éppen ellepje. Beletesszük a fűszereket, és a zöldségeket, majd alaposan meg
sózzuk.A halfiléket belehelyezzük a bőrős felükkel lefelé a betétre, majd 6-8 percig pároljuk a gőzben. Eközben a szószt felmelegítjük, a halat pedig egészben tálaljuk. A szósszal, és a zöldségekkel tálaljuk, és pár karika 
citrommal díszítjük, mely kiemeli, a hal ízét is.
Szerző: 
Edina          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>