Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 388 kcal/1630 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
A
gombát mossuk meg, majd csíkozzuk fel. A
mogyoróhagymát pucolás után aprózzuk fel. A halfilékre öntsünk kevéske
citromlevet, majd fűszerezzük
sóval és
borssal.
A
vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk át benne a felcsíkozott
gombát. Majd adjuk hozzá a
mogyoróhagymát, és kevergessük tovább 5 percen át. Ezután öntsük rá a sherryt, és hagyjuk főni, míg a nedvesség el nem tűnik. Ekkor keverjük hozzá a korábban elkészített créme fraiche-t, adjunk hozzá
sót,
borsot és a megmaradt
citromlevet is. További 5 percen át főzzük.
Közben a rukolát mossuk meg, és szárítsuk meg alaposan. Az egyes halfilékre tegyünk egy-egy levelet, és ezt tekerjük fel, mint a palacsintát. Majd kössük át a kötöző cérnával, és tegyük rá valamennyit a
gombákra. Így főzzük további 10 percig, lefedeve.
Eközben a megmaradt rukolát aprózzuk fel. A haltekercseket a
gombával tálaljuk, és szórjuk meg a felaprózott rukolával.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>