Elkészítési idő: 40 perc
Energiatartalom: 677 kcal/2838 kj adagonként
A vörös
hagymát pucolás után aprózzuk fel. A turbolyát mossuk meg, és rázzuk le róla a vizet, majd aprózzuk azt is fel. A murénát mossuk meg alaposan, majd
sózzuk be kívülről. A vörös
hagymát, és a turbolyát keverjük össze, és a keveréket rakjuk bele a murénába.
A
lisztet öntsük egy tányérba, és a halakat ebben forgassuk meg. A
vajat egy serpenyőben hevítsük fel, és a murénákat süssük 20 perc alatt aranybarnára, közben néha meg-megforgatva.
Miután megsültek a halak, vegyük ki őket és tegyük félre, de vigyázzunk, hogy ne hűljenek ki. A petrezselymet és a kaprot mossuk meg, majd aprózzuk fel mindkettőt. A sütőlébe öntsük bele a
tejfölt, és adjuk hozzá a felaprózott petrezselymet és kaprot is. Jól keverjük össze, és fűszerezzük
sóval,
borssal. A murénákat a mártással kínáljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>