» 4 egész lepényhal » 90 g olvasztott vaj » 2 evőkanál finomra vágott snidling » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj » só és frissen őrölt fekete bors » zöldsaláta a tálaláshoz » citromgerezdek a tálaláshoz
Melegítsük fel a grillt. Alufóliával béleljünk ki egy nem túl mély sütőformát, és kenjük meg kevés olvasztott vajjal. Keverjük össze a maradék vajat, a snidlinget, a citromlevet és a héját egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük a halat a sütőformába, locsoljuk meg citromos-snidlinges vajjal, majd süssük meg oldalanként 3-4 perc alatt. Félidőben fordítsuk meg. Tegyük a halat tálalóra, locsoljuk meg a sütőformában összegyűlt vajjal ,majd citromgerezdekkel és zöldsalátával tálaljuk.
Elkészítési idő 16-18 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom