Grillezett tengeri óriás laposhal papaya salsával receptHány személyre: 4 személyre
» 4 szelet(18 dkg) tengeri óriás laposhalfilé(vagy
» pompano, sügér, kékhal, vörös sügér,
tőkehal» vagy foltos
tőkehal) leöblítve és megszárítva
» 1-2 kiskanál piri-piri vagy más
» csípős
paprika-krém
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 2 kiskanál friss
citromlé
» 0,5 dl
repceolaj» tengeri és és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
» papayás-zöld
citromos salsa, a tálaláshoz
A grillben forró tüzet rakunk. A piri-piri mártást, a
fokhagymát, a
citromlevet és a
repceolajat összekeverjük, és fűszerezzük. A halszeletek mindkét oldalát ezzel a páccal megkenjük, és 30 percig hagyjuk állni. Ha 2 cm vastagságú a hal, akkor 8 percig sütjük( 4 perc sütési idő). Tehát a hal egy-egy oldalát 3,5-4 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. A halat a salsával tálaljuk.
Mártás:
2 gerezd
fokhagyma, zúzva, 5 dkg vörös
hagyma, finomra aprítva, 1 friss jalapeno
paprika, szára és magja eltávolítva finomra aprítva, 3 dkg
koriander, finomra aprítva, 45 dkg felaprított, friss papaya, 1 zöld
citrom leve, és még egy kicsi ízlés szerint,
só és
bors.
Az hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, és állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>