» 4 kisfejű nyelvhal, tilápia, nagy rombuszhal- vagy legényhalfilé » 1 evőkanál vaj » finom tengeri só vagy őrölt fekete bors, ízlés szerint » friss citromgerezdek és finomra aprított olasz » petrezselyem, a díszítéshez » 4 evőkanál vaj » 1-2 kiskanál citromlé » 1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
A halat hideg víz alatt leöblítjük. A vajat megforrósítjuk, amikor barnulni kezd beletesszük a halat, és 4-5 percig pirítjuk. Addig sütjük, míg opálos és enyhén barna nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük. A 4 evőkanál vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a kapribogyót. Ízesítjük, majd a halra öntjük. citromgerezdekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom