A
pontyfilét megtisztítjuk, lebőrözzük és kiszálkázzuk. A
hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk piros
paprikával és hozzáadunk fél liter vizet. A
paprikát és a
paradicsomot megfelelően megtisztítjuk, felszeleteljük és a lébe rakjuk a hallal. 10 percig főzzük, közben
sóval ízesítjük. Miután kész kivesszük a halat és ledaráljuk.
A másik
hagymát is üvegesre pároljuk, a maradék
paprikát és
paradicsomot beletesszük, ezután pedig a
pontyot is hozzáadjuk. Felverjük a
tojást,
sózzuk és a halas szószba keverjük.
A réteslapokat kiterítjük, megolajozzuk és zsemlemorzsát szórunk rá. Erre rákanalazzuk a halas masszát és feltekerjük a tésztát, a te
tejét szintén olajozzuk. Előmelegített sütőben 20 percig készre sütjük.
Ehhez mártást készítünk a hal levéből, amelyet
liszttel összedolgozunk, felvágott
kaporral megszórunk és a rétesszeletek mellé locsoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>