A hal pikkelyét, fejét, farkát, uszonyait és belsőségeit eltávolítjuk, majd kifilézzük, és felszeleteljük. A fejét és csontjait egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a 
hagymát és a lec
sót, majd felöntjük 
vízzel, és kb. két órán keresztül főzzük, majd átpasszírozzuk. Ezután tovább főzzük, de beletesszük a 
pontyszeleteket, és meghintjük piros
paprikával. Eközben a halbelsőségekhez adjuk a vörös
hagymát és a fűszereket, így megdinszteljük. A 
lisztet és a 
tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kockákat vágunk ki belőle. A dinsztelt tölteléket töltjük a tésztákba, majd összenyomkodjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Amikor a 
pontyok már majdnem teljesen puhák, a levesbe tesszük a batyukat, ezeket is puhára főzzük, majd kínálhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>