Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: 343 kcal/1439 kj adagonként
A
sárgarépát mossuk meg kockázzuk fel apróra. A
paprikával hasonlóképpen járjunk el, miután alaposan megmostuk, és eltávolítottuk a magokat és a szárat. A vörös
hagymát és a
fokhagymát hámozás után kockázzuk fel.
Miután előkészítettük a zöldségeket vegyünk egy lábast és az étolajat forrósítsuk fel benne. A vörös
hagymát rakjuk bele, kicsit kevergessük, majd a
fokhagyma hozzáadása után pirítsuk meg mindkét
hagymát. Majd erre szórjuk rá a
curryt, egy-két percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a cayenne-i
borsot és a kókuszreszeléket is. Újabb percig pirítsuk.
Ehhez öntsünk hozzá 900 ml vizet, majd a halalaplevet is adjuk hozzá. A levest fűszerezzük
sóval és
mézzel. Közepes lángon főzzük a levest negyed órán át.
Mialatt fő a leves mosás után daraboljuk fel a halat. A petrezselymet szintén mossuk meg, majd aprózzuk fel. A levest miután megfőtt szűrjük át, és a megfőtt levest öntsük egy lábasba. A megszűrt levest forraljuk fel, és adjuk hozzá a felaprózott halat, így főzzük tovább kb 5 percig. Aztán adjuk hozzá a felaprózott petrezselymet, és fűszerezzük ízlés szerint. A pirított kókuszreszeléket díszítésként felhasználhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>