a
pisztrángfilét meg
sózzuk és lefedve 1 órát állni hagyjuk. A
rizst folyó
vízben addig mossuk, amíg a
víz tiszta nem lesz. Lecsöpögtetjük, majd 6 dl
vízzel, a
rizsborral és 1 ek.
rizsbor
ecettel felforraljuk. közepes lángon 15 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, hideg
vízzel leöblítjük, majd belekeverjük a maradék
rizsbor
ecetet és a cukrot, és hagyjuk kihűlni.
A
pisztrángfilét lemossuk, megtöröljük, és egy lapos tálba fektetjük. Meglocsoljuk a
rizsecettel, és lefedve 20 percig pácoljuk.
4-4 darabra vágjuk, a
rizst 8 kupacra osztjuk, kissé megnyomkodjuk, rátesszük a halat, az új
hagymát és a kaprot, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>