Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 523 kcal/2196 kj adagonként
A halfiléket ízesítsük
sóval és
borssal. Az őrölt
mandulát és a zsemlemorzsát keverjük össze alaposan, és nyomkodjuk fel a halfilék felső oldalára. A 130 g
vajból 30 grammot hevítsünk fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halakat úgy, hogy először a panírozott felüket helyezzük a lehevített
vajba.
Vegyünk egy lábast és forraljuk fel benne a halalaplevet. A rákot vágjuk fel, és a
mustármaggal együtt adjuk hozzá a felforralt halalapléhez. Így főzzük tovább, akkor készült el, ha a
mustármagok már megpuhultak. Kevergetés közben adjuk hozzá a maradék
vajat, és a keményítőt is, hogy besűrűsödhessen a mártás. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
A szeletelt
mandulát pirítsuk meg, és a halfiléket a pirított
mandulával és a mártással tálalhatjuk. Díszítéshez használjuk a gerezdekre vágott
citromot.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>