» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 1 bőr nélküli lazacfilé, leöblítve és megszárítva, és a » deszka méretének megfelelő darabokra vágva » grillezett kenyér, a tálaláshoz » rémoulade mártás
Amíg a deszka ázik, a grillen parazsat készítünk, úgy, hogy csak az egyik oldalon melegítsen, a másikon ne. A lazacot a deszkára tesszük, a mártással megkenjük, és a tűzre tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45-60 percig sütjük. Villával ellenőrizzük.
Mártás:
A petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, a fokhagymát, és az egész tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg forog, belecsorgatjuk az olajat, és addig keverjük, mag a majonézhez hasonló állagú lesz. A kapribogyót és a citromlevet beleforgatjuk és tálalásig hűtjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom