Ázsiai stílusú harcsaleves receptHány személyre: 4 személyre
					» 50 dkg 
harcsacsont (fej, gerinc stb.)
» 1 kisk. ételízesítő por
» 30 dkg afrikai 
harcsafilé
» 2 
sárgarépa» arasznyi póré
hagyma» 5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
» 2 evők. sötét 
szójamártás
» 1 kisk. halszósz
» 1 evők. 6%-os 
fehérborecet» 1 mk. darált csípős 
paprika (Erős Pista)
» fél evők. étkezési élesztő
» 2 
tojás				 
				
					A 
harcsacsontot felengedjük bő 
vízzel és nagy lángra tesszük. Ha már forr takarékra vesszük, hozzáadjuk az ételízesítőt és egy fél óráig főzzük. Ezzel megkapjuk a halalaplét.
A 
harcsafilét alaposan megmossuk, lehúzzuk a bőrét, kiszálkázzuk és hosszában felszeleteljük, ugyanígy felvágjuk a répát és a póré
hagymát is. Ezeket és a bambuszrügyet a levesbe tesszük, 3 percig főzzük.
A 
szójamártást összedolgozzuk a halszósszal, bor
ecettel, csiliszósszal, keményítővel és egy kis 
vízzel, majd ezzel felöntjük a levest. Utólag még 
sóval ízesítjük és miután levettük a tűzről beleöntjük a felvert 
tojásokat.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>