Ázsiai stílusú harcsaleves receptHány személyre: 4 személyre
» 50 dkg
harcsacsont (fej, gerinc stb.)
» 1 kisk. ételízesít? por
» 30 dkg afrikai
harcsafilé
» 2
sárgarépa» arasznyi póré
hagyma» 5 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
» 2 ev?k. sötét
szójamártás
» 1 kisk. halszósz
» 1 ev?k. 6%-os
fehérborecet» 1 mk. darált csíp?s
paprika (Er?s Pista)
» fél ev?k. étkezési éleszt?
» 2
tojás
A
harcsacsontot felengedjük b?
vízzel és nagy lángra tesszük. Ha már forr takarékra vesszük, hozzáadjuk az ételízesít?t és egy fél óráig f?zzük. Ezzel megkapjuk a halalaplét.
A
harcsafilét alaposan megmossuk, lehúzzuk a b?rét, kiszálkázzuk és hosszában felszeleteljük, ugyanígy felvágjuk a répát és a póré
hagymát is. Ezeket és a bambuszrügyet a levesbe tesszük, 3 percig f?zzük.
A
szójamártást összedolgozzuk a halszósszal, bor
ecettel, csiliszósszal, keményít?vel és egy kis
vízzel, majd ezzel felöntjük a levest. Utólag még
sóval ízesítjük és miután levettük a t?zr?l beleöntjük a felvert
tojásokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>