Fogasfilé Kárpáti módra receptHány személyre: 4 személyre
» 60 dkg fogasfilé
»
só» 1 kis vörös
hagyma» 25 dkg
csiperkegomba» 7 dkg
vaj» őrölt fehér
bors» 1 evők. finom
liszt» 3 dl húsleves vagy 1 kisk. ételízesítőpor
» 1 dl főző
tejszín
» 1 dl
fehérbor» 10 dkg fagyasztott apró rákfarok
» 1 csok.
kapor
A fogasfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és
sózzuk.
A
vajon a felszeletelt
hagymát üvegesre pároljuk, majd a
gombát is hozzáadva sütjük.
sózzuk,
borsozzuk és
liszttel megszórjuk, majd a levessel felöntjük, közben folyamatosan belekeverjük a
tejszínt is.
Egy tepsit kikenünk
vajjal, beletesszük a halat, meglocsoljuk a borral, lefedjük és 10 percre a sütőbe tesszük. Ha kész a halakat félretesszük, a megmaradt zaftot pedig a mártáshoz adjuk. A kaprot és a rákokat is hozzáadagoljuk, jól összeforgatjuk, majd a fogasszeletekre kanalazzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>