Tandúri csirke receptHány személyre: 4 adag
» 125g görög
zsírszegény natúr
joghurt» 2 evőkanál tandúri paszta
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 evőkanál
lime-lé
» másfél teáskanál garam masala
» 2 evőkanál finomra vágott friss
korianderlevél
» 6 csirkecomb filé, zsiradék eltávolítva
Előkészítési idő: 10 perc+ 1 óra pácolás
Teljes elkészítési idő: 15 perc
1, Egy tálban jól keverjük össze a
joghurtot, a tandúri pasztát, a
fokhagymát, a
lime-lét, a garam masalát és a
koriandert.
2, Ebben a pácban alaposan forgassuk meg a csirkét, majd legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
3, Egy grilltálat vagy egy rostsütőt forrósítsunk fel és vékonyan kenjük be olajjal. 10-15 percig közepes hőfokon süssük a csirkecombokat, ha szükséges részletekben, egyszer megfordítva, folyamatosan megöntözve a maradék páccal, míg aranybarnára nem sül. Tálaljuk
uborkarajitával (enyhén fűszerezett indiai
uborkasaláta), és indiai nán kenyérlepénnyel.
Tápértékek adagonként:
27g fehérje, 3,5g
zsír
2g szénhidrát, 0g élelmi rost
60mg koleszterin, 635kJ (150kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>