El?készítési id?:30 perc+ 20 perc beh?tés
Teljes elkészítési id?:1 óra
1 Egy 22 cm- es pite formát béleljünk ki süt?papírral, tegyük rá a kinyújtott tésztát, és fedjük be a másik süt?papírral. A felesleges papírt vágjuk le róla. 20 percre tegyük h?t?be.
2 A süt?t melegítsük el? 200 °C- ra (gázsüt? esetén 6- os fokozat).A tészta te
tejét takarjuk be süt?papírral, majd tegyünk rá süt?gyöngyöket vagy
rizst. 10 percig süssük és vegyük le róla a süt?gyöngyöket vagy a
rizst, és a süt?papírt. Süssük tovább 4- 5 percig vagy amíg a tészta száraz nem lesz.Hagyjuk kih?lni. Csökkentsük a süt?t 180°C- ra (gázsüt? esetén 4- es fokozatra).
3 Készítsük el a tölteléket. Verjük fel s?r?re és halványra a
tojásokat a
cukorral. Adjuk hozzá az írót, a
lime- lét, a reszelt
lime- héjat, és az el?zetesen átszitált pudingport. Keverjük össze, majd kanalazzuk az üres lepénybe. Süssük 15 percig, majd ismét csökkentsük a süt? h?mérsékletét 160°C- ra (gázsüt? esetén 2- es, 3- as fokozatra), és süssük tovább 20- 25 percig, illetve amíg a töltelék elszínez?dik és megkeményedik. Hagyjuk kih?lni(a töltelék meg süllyed kicsit), és halmozzuk rá az áfonyát.
Tápértékek adagonként:
5,5 g fehérje, 14 g
zsír
38,5 g szénhidrát, 1 g élelmi rost
81,5 mg koleszterin, 1240 kJ (295kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>