Előkészítési idő:30 perc+ 20 perc behűtés
Teljes elkészítési idő:1 óra
1 Egy 22 cm- es pite formát béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a kinyújtott tésztát, és fedjük be a másik sütőpapírral. A felesleges papírt vágjuk le róla. 20 percre tegyük hűtőbe.
2 A sütőt melegítsük elő 200 °C- ra (gázsütő esetén 6- os fokozat).A tészta te
tejét takarjuk be sütőpapírral, majd tegyünk rá sütőgyöngyöket vagy
rizst. 10 percig süssük és vegyük le róla a sütőgyöngyöket vagy a
rizst, és a sütőpapírt. Süssük tovább 4- 5 percig vagy amíg a tészta száraz nem lesz.Hagyjuk kihűlni. Csökkentsük a sütőt 180°C- ra (gázsütő esetén 4- es fokozatra).
3 Készítsük el a tölteléket. Verjük fel sűrűre és halványra a
tojásokat a
cukorral. Adjuk hozzá az írót, a
lime- lét, a reszelt
lime- héjat, és az előzetesen átszitált pudingport. Keverjük össze, majd kanalazzuk az üres lepénybe. Süssük 15 percig, majd ismét csökkentsük a sütő hőmérsékletét 160°C- ra (gázsütő esetén 2- es, 3- as fokozatra), és süssük tovább 20- 25 percig, illetve amíg a töltelék elszíneződik és megkeményedik. Hagyjuk kihűlni(a töltelék meg süllyed kicsit), és halmozzuk rá az áfonyát.
Tápértékek adagonként:
5,5 g fehérje, 14 g
zsír
38,5 g szénhidrát, 1 g élelmi rost
81,5 mg koleszterin, 1240 kJ (295kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>