Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a
lisztet, a
tojást, a
vajat, a
sót és a
tejfölt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, és cipó formát csinálunk belőle, majd a hűtőben állni hagyjuk. A
káposzta levét kinyomkodjuk, majd olajon megpirítjük. Hozzáöntjük a bort, majd így megpároljuk, megvárjuk amíg a leve elfő, és kihűl, ekkor csíkokra vágjuk a
sonkát, és hozzáadjuk. Beletesszük a
tejfölt, a
tejszínt, a felvert
tojásokat, a
sajtot, majd csomborral és
kaporral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy egy tortaformába tudjuk tenni, az oldalát felhúzzuk, és villával megszurkáljuk alul. Beleöntjük a
sonkás keveréket, majd kb. 1 órán át sütjük, és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>