Passiógyümölcs-lepény receptHány személyre: 8 adag
» 90g sima
liszt» 2 ev?kanál por
cukor» 2 ev?kanál instant pudingpor
» 30g
vaj» 3 ev?kanál diétás s?rített
tej» A töltelékhez:
» 125g ricotta
sajt» 1 teáskanál vaníliaeszencia
» 30g por
cukor» 2
tojás, kissé felverve
» 4 ev?kanál passiógyümölcsbél (kb. 8 passziógyümölcs)
» 185 ml diétás s?rített
tej
El?készítési id?: 25 perc + 30 perc beh?tés
Teljes elkészítési id?: 1 óra
200°C-ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt?nél 6-os fokozat).Egy 22 cm átmér?j? lapos kivehet? aljú
vajastésztakosár-formát fújjunk be vékonyan étoljaspray-vel. Egy tálba szitáljuk át a pudingport, a
lisztet és a porcukrot, majd a
vajat dolgozzuk bele, amíg morzsássá összeáll. Annyi s?rített
tejet adjunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy be
lisztezett gyúródeszkán dolgozzuk össze, amíg éppen hogy lágy nem lesz. Formázzunk bel?le gombócot, egy m?anyag fóliában burkoljuk be és tegyük a h?t?be 15 percre.
Egy be
lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy a formába beleférjen. 15 percre tegyük a h?t?be. Süt?papírral takarjuk le és töltsük meg rizzsel a te
tejét (vagy szárazbabbal)Süssük 10 percig, majd a
rizst (vagy babot) és a süt?papírt távolítsuk el róla, majd további 5-8 percig süssük, vagy amíg aranybarnára sül. Hagyjuk h?lni. A süt? h?mérsékletét növeljük 160°C-ra (gázsüt?nél2-3-as fokozat)
A por
cukorral és vaníliaeszenciával verjük fel simára a ricotta
sajtot. A
tejet és a passiógyümölcsbelet adjuk hozzá, majd jól verjük fel. A formát a lepényalappal helyezzük egy süt?tálcára és a tölteléket öntsük bele. 40 percig, vagy amíg megszilárdul süssük. A formában hagyjuk h?lni. Hintsük meg por
cukorral és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 6,5 g
zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 750kJ(180kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>