Passiógyümölcs-lepény recept

Hány személyre: 8 adag

» 90g sima liszt
» 2 ev?kanál porcukor
» 2 ev?kanál instant pudingpor
» 30g vaj
» 3 ev?kanál diétás s?rített tej
» A töltelékhez:
» 125g ricotta sajt
» 1 teáskanál vaníliaeszencia
» 30g porcukor
» 2 tojás, kissé felverve
» 4 ev?kanál passiógyümölcsbél (kb. 8 passziógyümölcs)
» 185 ml diétás s?rített tej
El?készítési id?: 25 perc + 30 perc beh?tés
Teljes elkészítési id?: 1 óra
200°C-ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt?nél 6-os fokozat).Egy 22 cm átmér?j? lapos kivehet? aljú vajastésztakosár-formát fújjunk be vékonyan étoljaspray-vel. Egy tálba szitáljuk át a pudingport, a lisztet és a porcukrot, majd a vajat dolgozzuk bele, amíg morzsássá összeáll. Annyi s?rített tejet adjunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy belisztezett gyúródeszkán dolgozzuk össze, amíg éppen hogy lágy nem lesz. Formázzunk bel?le gombócot, egy m?anyag fóliában burkoljuk be és tegyük a h?t?be 15 percre.
Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát akkorára, hogy a formába beleférjen. 15 percre tegyük a h?t?be. Süt?papírral takarjuk le és töltsük meg rizzsel a tetejét (vagy szárazbabbal)Süssük 10 percig, majd a rizst (vagy babot) és a süt?papírt távolítsuk el róla, majd további 5-8 percig süssük, vagy amíg aranybarnára sül. Hagyjuk h?lni. A süt? h?mérsékletét növeljük 160°C-ra (gázsüt?nél2-3-as fokozat)
A porcukorral és vaníliaeszenciával verjük fel simára a ricotta sajtot. A tejet és a passiógyümölcsbelet adjuk hozzá, majd jól verjük fel. A formát a lepényalappal helyezzük egy süt?tálcára és a tölteléket öntsük bele. 40 percig, vagy amíg megszilárdul süssük. A formában hagyjuk h?lni. Hintsük meg porcukorral és tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 6,5 g zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 750kJ(180kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Kék sajtos omlett
A tojásokat felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd négy egyforma lepényt sütünk ...
Rizottó a tenger gyümölcseivel
Az olívaolajon pároljuk meg az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd keverjük hozzá a riz...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat