A felszeletelt sertésmájat 4 dkg 
vajban gyengén átsütjük, majd finomra daráljuk. 5 dkg 
vajból és 7 dkg 
lisztből 
vajas 
rántást készítünk, de pirítás előtt forró 
tejjel felengedjük és a tűzön tartva gyorsan simára keverjük. Ehhez adjuk hozzá a ledarált májat, meg
sózzuk elkeverjük és levesszük a tűzről. Egyenként elkeverjük az 5 
tojás sárgáját majd a kemény habbá vert 
tojás fehérjét is. 5 db  egyszemélyes pudingformát a megmaradt 
vajjal kikenünk, a 
lisztmaradékkal pedig behintjük. A felfújt anyagát a formákba tesszük, majd lábasban, kevés 
vízben fedő alatt 15-20 perc alatt kigőzöljük. Ha a felfújtak átfőttek és feljöttek kivehetjük őket a formából, és 
sajtmártással tálaljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>