Libamájjal töltött kalács receptHány személyre: 8 személyre
» 1 zacskó szárított sütőélesztő
» 2 ek. langyos
víz» 3 csésze
liszt» 4 ek.
tej» 2
tojás» 100 g enyhén
sótlan
vaj» 200 g
zsírjában lesütött kacsa- vagy
libamáj
Az élesztőt futtassuk fel langyos
tejben. A kenyérsütő aljába tegyük bele a
lisztet, adjuk hozzáaz élesztőt, a felverert
tojást, a
tejet, és az olvasztott
vajat. Indítsuk el a gépt, és melegítsük elő a sütőt 195 fokra. Vegyük ki a megkelt tésztát, sodorjuk négyszög alakúra, tegyük a közepébe a májat, majd hajtsuk rá a tésztát. 30 percig süssük.
Előkészület: 30 perc, sütési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>