Első lépésként elkészítjük a marinádot,úgy, hogy összekeverjük a
vízben oldott keményítőt a
rizsborral az étolajjal és a
szójaszósszal. Az előzőleg megtisztított és feldarabolt májat megközelítőleg negyed órára a marinádba helyezzük. A szálkáitól megtisztított
cukorbor
sót 30 másodpercre beletesszük a
sós forró
vízbe, majd gyorsan lehűtjük hideg
vízzel. A wokban felmelegített étolajban átsütjük a májat, utána kivesszük egy külön tálba. Az apróra darabolt
gyömbért szezámolajban megsütjük, majd hozzákeverjük a
cukorbor
sót és a felszeletelt
vízi
gesztenyét, és együtt tovább sütjük. A
szójaszószból,
cukorból,
borsból és a
rizsborból elkészítjük a mártást, majd a májjal nagyjából 1 percen át pároljuk. Az elkészült májat a blansírozott
cukorbor
sóval és a
vízigesztnyével kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>