Tigrisrákok receptHány személyre: 4 személyre
» 1,25 dl homáralaplé
» 4 ek. erjesztett fekete bab
» 75 dkg nyers, héjas tigrisrák
» 7 ek. osztrigaszósz
» 2 ek. halszósz
» 2 szárított
ajóka» 5 ek. világos
szójaszósz
» 3 ek.
chiliszósz
» 30 dkg shiitake
gomba» 2 piros-sárga habanero
» 30 dkg kínai bab
» 1 keserű
uborka» 5 ek. szezámolaj
» 2 ek. piros
currypaszta
» 3 ek. kókuszkrém
»
só,
bors» 4 ek.
földimogyoró-olaj» 3 ek.
szezámmag
A homáralaplevet forrósítsuk fel, és áztassuk benne 30 percig a babot. A rákokat mossuk meg. Az osztrigát keverjük össze a halszósszal és az összemorzsolt
ajókával. Keverjük bele a
szójaszószt és a
chiliszószt, és pácoljuk benne 30 percig a rákokat. A
gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A homárokat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk darabokra. A kínai babot mossuk meg, és daraboljuk fel. A szezámolajat forrósítsuk fel, és pároljuk meg benne a zöldségeket. Keverjük bele a
currypasztát és a kókuszkrémet. Sózzuk,
borsozzuk. Forrósítsuk fel a
földimogyoró-olajat is, és süssük meg benne a rákokat 4 perc alatt. Szórjuk meg
szezámmaggal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>