Válaszzuk le a
káposztáról fejenként 2 hibátlan, nagy levelet a töltelék miatt. ezeket forró
vízben forrázzuk le. Daráljuk le az előzőleg leásztatott zsemlét és a húst (lehet maradék is), majd keverjünk hozzájuk
sót,
borsot ízlés szerint. Adjunk még hozzá egy kevés
zsírt és az apróra vágott
hagymát. Ez lesz a töltelékünk, miután jól összedolgoztuk. Töltsük meg vele a leveleket. A kel maradék részét tegyük fel főni egy kis
köménymaggal és a megtisztított, félbevágott
burgonyákkal. Akkor tegyük közé a töltéseket, mikor már forr. Ha a töltés megpuhult, vegyük ki őket, a lét pedig rntsuk be. Mikor a
rántással is felforrt, tegyük vissza bele a tölteléket és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>