A halat felszeleteljük. Az olajat a 
vaj felével felhevítjük, majd a halat átsütjük benne. A 
hagymát vékony szeletekre vágjuk, és a halra tesszük. A 
paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk, majd a halhoz adjuk, a borral és a mártással együtt. 
sóval, 
borssal ízesítjük. Lefedjük, és lassú tűzön fél órát főzzük. 
Közben a 
gombát a 
vaj másik felén megpároljuk. 
A halat kiszedjük, a levét áttörjük, és belekeverjük a 
gombát. 
A halat a 
gombás mártással leöntve tálaljuk. 
Barnamártás készítése: olajat hevítünk, majd 
lisztet szórunk rá, és megpirítjuk. 
paradicsompürét keverünk hozzá, és 
vízzel vagy húslevessel felöntjük, 
sóval ízesítjük, majd kevergetve felforraljuk. Utána lassú tűzön, keverés nélkül 1 óra hosszat főzzük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>