A felaprózott
mogyoróhagymát a megolvasztott
vaj felében megpároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott póré
hagymát és egy ek. bort. Ha elfőtte a levét, egy ovális felfújtasformába tesszük. A megmaradt borba a kagylókat tesszük, majd addig főzzük, amíg szétnyílnak, ekkor ezeket is a formába tesszük. Ezután egy lábosba öntjük a
tejet, beletesszük a
szegfűszeges
hagymát és a bouquet garnit, majd az egészet felforraljuk. Miután felforrt, felöntjük a kagylók főzőlevével, majd a halakat és a garnélát is beletesszük. Néhány percig főzzük, majd a levet félretesszük, a többit pedig a sütőtálban eloszlatjuk. A megmaradt
vajban megpirítjuk a
lisztet, majd felöntjük a halas főzőlével. Miután felforrt, még pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd
sózzuk,
borsozzuk, és felöntjük vele a felfújtasformát. Eközben a
krumplit puhára főzzük, majd összenyomjuk, és hozzákeverjük a
vajat, a
tojássárgáját és a
tejszínt.
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük, majd nyomózsákba töltjük. A halra nyomunk
burgonyarózsákat, majd az egészet a sütőbe tesszük, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>