A megtisztított sárgarépát az almareszel? fokán lereszeljük. Az éleszt?t simára keverjük a tejjel. A habosra vert tojásokat összeöntjük az éleszt?s tejjel, elkeverjük a liszttel és a f?szerekkel, majd 2 ev?kanál olajat is beledolgozunk. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Egy mély serpeny?ben kétujjnyi olajat forrósítunk, és két teáskanál segítségével kis halmokat eresztünk a forró olajba. Fed? alatt, közepes lángon sütjük meg a fánkok egyik oldalát, majd ha pirosra sült, megfordítjuk, s fed? nélkül sütjük tovább a másik oldalát. A megsült leitatott fánkokat fokhagymás tartármártással tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom