A megtisztított sárgarépát az almareszelő fokán lereszeljük. Az élesztőt simára keverjük a tejjel. A habosra vert tojásokat összeöntjük az élesztős tejjel, elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel, majd 2 evőkanál olajat is beledolgozunk. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Egy mély serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk, és két teáskanál segítségével kis halmokat eresztünk a forró olajba. Fedő alatt, közepes lángon sütjük meg a fánkok egyik oldalát, majd ha pirosra sült, megfordítjuk, s fedő nélkül sütjük tovább a másik oldalát. A megsült leitatott fánkokat fokhagymás tartármártással tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom