A vizet és a cukrot főzzük sziruposra. A körtét vágjuk ketté, hámozzuk meg, és locsoljuk meg a citromlével. Tegyük a karamellbe, és pároljuk 30 percig. Szűr
Puhára főzzük a gesztenyéket, majd leszűrjük róluk a vizet, és mindegyiket kétfelé vágjuk. Kikaparjuk a belsejüket, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd ut
A diókat megfosztjuk héjuktól úgy, hogy a belüket 2 darabban ki tudjuk venni. A törött diót és a dióbeleket együtt tepsire tesszük és 7-8 perc alatt megpirí
A kockacukorra öntsünk egy kis vizet és kezdjük el karamellizálni. Folyamatosan kevergessük, majd öntsük egy tortaformába.
A tejet főzzük fel és adjuk hozzá
A sütőt előmelegítjük ,a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy tálban a 12 dkg vajat elkeverjük a cukorral és 10 dkg dió
Először is a porcukrot hevítsük, majd egy tortaformába kanalazzuk. Hagyjuk, hogy megdermedjen.
Szeljük ketté a vaníliarudat és a belsejét dörzsöljük a tejbe
20 dkg cukrot megolvasztunk, idnként kevergetve. Mikor már aranysárga és nincs benne csomó, felöntjük a tejszínnel és 4 dl tejjel. Hagyjuk felforrni, és utána
A zselatint a citromlére szórjuk, megvárjuk amíg megkocsonyásodik, majd felolvasztjuk. Eközben 25 dkg cukrot megkaramellizálunk, majd ha kihűlt, felolvasztjuk. Ez
Ugrás a lap tetejére >>