Márványos málnás túrótorta receptHány személyre: 8-10
» 25 dkg háztartási keksz
» 9 dkg
vaj» A töltelékhez:
» 2 ek. őrölt
zselatin» 50 dkg krém
sajt» 0,8 dl
citromlé
» 12,5 dkg + 2 ek. kristály
cukor» 3,15 dl
tejszín
» 25 dkg fagyasztott málna
A darált kekszet és a
vajat összekeverjük, majd egy előkészített tortaformába rakjuk, és 20 percre a hűtőben pihentetjük. Eközben egy lábosba öntünk 0,6 dl vizet, rászórjuk a
zselatint, majd ha megkocsonyásodott, felolvasztjuk. A krém
sajtot összekeverjük a
citromlével, a
cukorral, a
tejszínhabbal és a
zselatin felével. A málnát a maradék
cukorral leturmixoljuk, majd a maradék
zselatint hozzáadjuk. A tésztára teszünk egy-egy kanál krémet, közé pedig a málnapürét töltjük. Ezután óvatosan összehúzkodjuk a két krémet, és az egészet hűtőbe tesszük. Végül néhány óra múlva
tejszínnel díszítve már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>