Fogunk egy tálat, amiben a
zselatinlapokat
vízben felolvasztjuk. Eközben a
tejszínt habbá verjük. Egy másik tálba tesszük a cukrot, a
tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a kifacsart
citrom levét és a bort, valamint a
citrom reszelt héját. Ezt megmelegítjük, hogy tömege megnőjön, majd beleöntjük a
zselatint és a
tejszín egyharmadát is. Az egészet alaposan elkeverjük, majd elfelezzük a piskótát, és az al
só lapra kenjük a krém nagy részét. Ezután rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék krémet. Így állni hagyjuk 1-2 órát a hűtőben. Eközben a gyümölcsöket megmossuk, a kivit meghámozzuk és karikákra vágjuk, az epret pedig elfelezzük. A gyümölcsökkel díszítjük a torta te
tejét, majd a zselével bevonjuk, és újból hűtőbe tesszük. Miután a zselé megkötött, már kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>