A Rama
margarint 5 dkg
cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a
tojássárgájákat. A
csokoládét felolvasztjuk, majd a Rama
margarinos masszához adjuk. Kis adagokban hozzákeverjük a
lisztet, majd beleforgatjuk a
tojások habját, amelyet a maradék
cukorral felvertünk. Ki
vajazott tortaformába simítjuk, majd megsütjük.
Felső torták készítése: a Rama
margarint 10 dkg
cukorral kikeverjük. Egyesével belekeverjük a
tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a diót és a
lisztet is. A maradék cukrot hozzáadjuk a
tojások fehérjéhez, majd habbá verjük. Beleforgatjuk a
tojásos masszába, majd a tészta 2/3 részét az előzőnél kisebb ki
vajazott tortaformába simítjuk. A tészta 1/3 részét egy még kisebb tortaformába töltjük, majd mindekettőt megsütjük.
A kész tortákat lapjában 3 szeletre vágjuk, majd megtöltjük őket, és egymás te
tejére tesszük. Kívülről is bekenjük, a legal
sót
csokoládé-, a középsőt mokka-, a legfelsőt vaníliakrémmel.
Bevonókrémek készítése: a
csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot, a Rama
margarint,
citromlevet és a
tojásfehérjét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>